Skip to main content

Sol over Helsingborg

Guld og sølv til Trekantens Yngre Ungdom i Coupe de Helsingborg
Solweb
En strålende Sol efter endnu en sejr!

I 2010 havde fleuret-stævnet Coupe de Helsingborg status af Nordisk Mesterskab og rammerne var det smukke Idrottens Hus fra 1957.

2011 udgaven af Coupe’en var henvist til mere beskedne rammer i den mildest talt halv-kedelige Rönnowska hallen, men dette lod nu ikke til at påvirke Trekantens 6 unge fleuretter, der lørdag d. 29. januar stillede til start i yngre ungdom. Stævnet havde igen i år tiltrukket de  velkendte stærke fægtere fra bl.a. Göteborg, Kalmar, Karlskrona, Malmö og Helsingborg, som alle skulle gennem 2 puljerunder efterfulgt af direkte elimination.



For Sol Grum-Schwensens vedkommende var hun ene om at repræsentere årgang ’00 i gruppen af piger, som næsten alle var født i ’98, og de fleste modstanderne var således en del større end Sol. Som før kan Sol godt tabe en kamp eller to i puljerne, men når det kommer til 15 points eliminationskampe er hun er super-koncentreret og ufattelig skarp. I semifinalen måtte Irma Ekholm, FK Chapman – der havde to sejre over Sol fra puljerne – således se sig besejret af Sol, og bedre gik det i finalen ikke for Harriet Rundquist, En Garde som Sol sikkert besejrede 15-11.

 

maximweb2

I drenge-gruppen var Trekanten stærkt repræsenteret af Karl August Bockhahn, Benjamin Jeiner, Rasmus Gram Weirup, Maxim Valeur og Jacob Brandt Lang, som for de fire sidstnævntes vedkommende alle fægtede over deres aldersgruppe. Det er alment kendt at stærke modstandere får det bedste frem i fægterne, hvilket var tydeligt at se hos de danske drenge.

Benjamin måtte desværre trække sig i 2. puljerunde med en lårskade og det var således op til de øvrige fire fægtere at forsvare klubbens ære.

Rasmus kommer flot gennem sin første udslagningskamp, men måtte se sig besejret i 8.delsfinalen. Rasmus endte i top 16.

Karl August skulle i sin 8.delsfinale møde HFK’s rutinerede Mads Berg, som desværre trak det længste strå. Karl August endte i top 16.

Jacob kom sejrende ud af sin 8.delsfinale men stod i 4.finalen overfor Albin Kajbjer – den venstrehåndede af tvillingerne fra Kalmar – og på trods af en 100% indsats, måtte Jacob se sig slået 15-11. Jacob endte i top 8.

Maxim måtte først ud i en lang og tæt kamp i 8. delsfinalen, som Maxim vandt.
Stadig med sved på panden var modstanderen i 4.finalen Petter Kajbjer -  den højrehåndede af Kalmar-tvillingerne.
Det blev til en benhård kamp som Maxim vandt 15-14 efter at have fægtet sig helt ud. Det er kampe som disse, og hvor fægteren efter kampen står med på en gang sved, tårer, smil og rystende hænder, som er fægtning, når det er bedst.
Semifinalen mod Oscar Lindehammer fra Malmö var til sammenligning en ren walk-over for Maxim, der førte fra start til slut.
I finalen var modstanderen så Albin Kajbjer og kombinationen af en venstrehånds-modstander fra årgang ’98 og efter en lang arbejdsdag var således for stor og Maxim måtte se sig besejret 15-7 af Sveriges ranglistens nr. 1.
Således en superflot sølvmedalje og et kæmperesultat for Maxim.

Fægteklubben Trekanten
Ryparkens Idrætsanlæg
Lyngbyvej 104
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 39 27 13 13
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.